danish   german   United Kingdom Kontakt osOm FynBus
danishDansk
germanyDeutsch
united kingdomsEnglish
Udskriv

Rejseregler


Du kan finde de nuværende fælles landsdækkende rejseregler her.

Leder du efter svar om telekørsel og flextrafik, så se rejseregler for åben flextrafik.


Tidligere udgaver af rejsereglerne:

Du kan se tidligere udgaver af de fælles landsdækkende rejseregler på denne side


Særligt om mundbind i den kollektive trafik:

Tillæg til landsdækkende rejseregler - november 2021

Særligt vedr. COVID-19:
Rejsende i den kollektive transport skal ifølge lovgivningen (Epidemiloven, LOV nr. 285 af 27/02/2021, og dertilhørende bekendtgørelser) have tildækket mund og næse ved brug af mundbind eller visir, når man går ind og ud af transportmidlet samt under hele rejsen. Kravet gælder endvidere ved ophold på tog-, metro- og busstationer, letbanestoppesteder og letbanestationer.

Myndighederne har indført to nye krav, for rejser med InterCity-, InterCityLyntog samt Lyn+ tog. Fra og med søndag den 19. december, har myndigheder besluttet at:

 1. Alle rejsende i InterCity-, InterCityLyntog samt Lyn+ tog (herunder de internationale tog til/fra Tyskland), skal kunne vise et gyldigt coronapas (børn der endnu ikke er fyldt 15 år er undtaget).
 2. Alle rejsende i InterCity-, InterCityLyntog samt Lyn+ tog (herunder de internationale tog til/fra Tyskland), skal have pladsbillet.

For nærmere information henvises til DSB’s hjemmeside www.dsb.dk.

Både pladsbillet og coronapas, skal vises i toget ved kontrol. Hvis du ikke medbringer et gyldigt coronapas og pladsbillet, vil der blive udstedt en kontrolafgift på 750 kr.

Kravet om gyldigt coronapas og pladsbillet gælder ikke i busser, metro, S-tog, regionaltog, letbane eller flextrafik.

Disse regler er gældende indtil de ophæves eller afløses af nye regler som følge af epidemiloven. Kravet om mundbind eller visir gælder i busser, tog, metro, letbaner, samt flextrafik og flextur.

Engangs- eller stofmundbind skal dække næse og mund, og være fæstnet med snor, elastik eller lignende bag ørene eller bag hovedet og være tætsluttende omkring ansigtet.

Visir er en skærm af plastik, der dækker øjne, næse og mund, eller næse og mund, men som ikke er tætsluttende omkring ansigtet.

Følgende kunder er fritaget fra at bruge mundbind og visir:

 • Børn under 12 år
 • Personer med nedsat bevidsthedsniveau
 • Personer med fysiske eller mentale svækkelser eller andet, der gør, at de ikke er i stand til at bære mundbind eller visir.


Mundbindet eller visiret må fjernes helt eller delvist, hvis der er en anerkendelsesværdig årsag til det. Det er fx i følgende tilfælde:

 • Under kortvarig indtagelse af mad og drikke, såfremt dette er tilladt i henhold til ordensregler for det pågældende transportmiddel, station m.v.
 • Under indtagelse af medicin.
 • Under samtale med personer, der mundaflæser.
 • Hvis mundbindet eller visiret giver vejrtrækningsbesvær eller kvælningsfornemmelser.
 • Hvis politiet skal foretage identifikation.
 • Under ophold i aflukkede rum såsom togkupé, såfremt passageren er alene, eller det alene er samrejsende passagerer, som er til stede i rummet.


Kunder, som ikke bærer mundbind eller visir, og som ikke er fritaget fra kravet, risikerer at blive afvist eller vil blive bedt om at forlade det pågældende transportmiddel af personale/kontrollør. Bortvisning kan ske med politiets hjælp. Politiet kan udstede bøde, hvis transportmidlet ikke forlades.

For at passe godt på hinanden opfordrer selskaberne alle kunder til at følge myndighedernes anbefalinger til de rejsende i den kollektive transport i forbindelse med COVID-19 og efterkomme personalets anvisninger.

De senest opdaterede regler findes her: https://coronasmitte.dk/

Der tages forbehold for ændringer.

FynBus på Facebook


Har du brug for hjælp, kan du også finde os på Facebook.

Vi svarer på spørgsmål, og du kan få trafikinformation og nyheder.

Kundeservice på telefonen


Hvis der er noget, du ikke kan finde svar på, så er du velkommen til at ringe til os.

6311 2200

Skriv til os


Har du ris, ros eller noget, du gerne vil have svar på?

Så skriv endelig til os.

Skriv til FynBus