Skip til hoved indholdet
EN DE
    Hjem Om FynBus Presse og kommunikation Nyheder FynBus regulerer billetpriserne pr. 21. januar 2024

FynBus regulerer billetpriserne pr. 21. januar 2024

Kører man med bus eller letbane, så skal man vænne sig til, at prisen for rejsen bliver lidt højere fra søndag d. 21. januar 2024, hvor FynBus gennemfører det årlige takstskifte. I år hæver FynBus taksterne med 5,5 %.

Pendlerkort stiger mest
På Fyn og Langeland bliver det pendlerkortkunderne, der kommer til at opleve de største prisstigninger med et gennemsnit på 6,6 %.

Den største stigning rammer de pendlere, der rejser kortest. Et pendlerkort på 2 zoner stiger med 7,7 %, mens dem der rejser længst (14 zoner) slipper med en stigning på 2,5 %.

Pensionistrabatten på pendlerkort bliver der ikke pillet ved og fastholdes på 45 %. Det samme gør sig gældende for pendlerkort til børn under 16 år, hvor rabatten fortsat vil være på ca. 50 % af voksentaksten.

Korte ture på rejsekort bliver dyrere
De mange fynboer, der har et rejsekort, kommer til at opleve, at rejsen bliver lidt dyrere, når de checker ud, hvis de kun rejser 1-2 zoner. Her stiger prisen fra 20,30 kr. til 22 kr. for en tur med et rejsekort på rabattrin 0.

Kampagnebilletter i Odense fortsætter til uændret pris
Kampagnebilletterne 'Odense Nu' og 'Ung Odense' får ikke nye priser 21. januar 2024, og koster derfor fortsat hhv. 15 og 10 kroner. Kampagnebilletterne kan købes via FynBus' mobilbillet-app, webshop samt via QR-koder på stoppesteder og letbanestationer.

Taksterne reguleres hvert år i januar
Hvert år i januar regulerer trafikselskaberne i Danmark taksterne for at køre med kollektiv transport. Taksterne reguleres ud fra et takststigningsloft, som staten fastsætter. I 2024 er takststigningsloftet på 10,3 %, men FynBus' bestyrelse har valgt ikke at udnytte takststigningsloftet fuldt ud ved dette års takstregulering.

Se taksterne for 2024 her

Kontaktinformation

FynBus Kundecenter

Dannebrogsgade 10

5000 Odense C

Kontakt os

Åbningstider

Det med småt