danish   german   United Kingdom Kontakt osOm FynBus
danishDansk
germanyDeutsch
united kingdomsEnglish
Udskriv
13. december 2017

Nye køreplaner 14. januar: Busser flytter væk fra OBC på Østre Stationsvej

Når vi skifter køreplaner 14. januar 2018 vil busserne holde på nye holdepladser ved OBC, da den nuværende busterminal på Østre Stationsvej skal bygges om som led i forberedelserne til letbanen.

14. januar 2018 får bybusserne i Odense og de regionale ruter, der kører i Odense, nye køreplaner.

De busser, der i dag holder i busterminalen OBC Østre Stationsvej (plads A-D) vil blive fordelt mellem midlertidige holdepladser på Østre Stationsvej ved Kongens Have og på den nuværende busholdeplads i Dannebrogsgade.

Fra 14. januar vil de fleste regionale ruter holde i Dannebrogsgade ved spor 8. De fleste bybusser vil holde på Østre Stationsvej ved Kongens Have og den gamle banegård. Her vil regionalrute 151-153 også få holdeplads.

Holdepladserne i Dannebrogsgade får navnet OBC Nord, mens holdepladserne på Østre Stationsvej kaldes OBC Syd.

Holdepladser fra 14. januar 2018

Klik på kortet for at se en større version


Letbanestation fortrænger busserne midlertidigt
Når letbanen kører i 2020 får den en station lige foran OBC på Østre Stationsvej. Til den tid skal bilerne køre bag om banegårdsbygningen – igennem den nuværende busterminal. Derfor skal busterminalen bygges om, så der bliver plads til biltrafikken.

Det er dette arbejde, der betyder, at busserne skal flyttes i cirka et halvt år. Når busserne vender tilbage, bliver det til permanente holdepladser.


Bybusserne vender tilbage til sommer
I sommeren 2018 kan bybusserne vende tilbage til selve banegårdsbygningen. Dog vil de til den tid holde på begge sider af bygningen – dvs. både inde i den nuværende terminal og på selve Østre Stationsvej, så bygningen kommer til at fungere som en stor ventesal. Disse holdepladser er permanente, så bybusserne fremover vil være tæt på den nye letbanestation, og man hurtigt kan skifte mellem bus, letbane og tog.

Til sommer vil det også være muligt at flytte rute 61-62 og 91, der i dag kører ad Ejlskovsgade, tilbage til Østre Stationsvej sammen med de øvrige bybusser.


Busser mellem Kerteminde og Assens igen
Blandt de øvrige ændringer i de nye køreplaner er, at rute 150 og 151-153 igen bliver til én samlet rute mellem Kerteminde og Assens, så man fremover kan køre på tværs af Odense.

Desuden har mange ruter fået mere tid i køreplanerne omkring de steder i Odense, hvor der skal udføres letbanearbejde i den kommende tid.


Tjek, hvad der sker med din rute
De nye køreplaner kan findes her på FynBus.dk. Her kan man også læse mere om, hvilke ændringer der sker ved køreplanskiftet 14. januar.

De trykte køreplaner kan findes i busserne og i FynBus’ kundecenter fra 8. januar.

FynBus på Facebook


Hvis du vil have nyheder og trafikinformation, kan du finde os på Facebook.

Vi sidder også klar til at svare på dine spørgsmål.

Nyhedsbrev


Få sidste nyt fra FynBus i din indbakke - fx information om køreplaner, gode tilbud og relevant viden.

Vi sender nyhedsbrevet via e-mail til dig ca. 4-6 gange om året.

Du kan altid framelde nyhedsbrevet, når du ikke har brug for det længere.


Tilmeld dig nyhedsbrevet