danish   german   United Kingdom Kontakt osOm FynBus
danishDansk
germanyDeutsch
united kingdomsEnglish
Udskriv
9. januar 2023

FynBus regulerer billetpriserne 15. januar

Hvert år i januar regulerer trafikselskaberne i Danmark taksterne i den kollektive trafik. Stigende omkostninger til at drive den kollektive trafik får nu betydning for, at priserne på busrejser på Fyn og Langeland og med Odense Letbane stiger med i gennemsnit 4,9 pct. fra 15. januar 2023.


”Vi har i det seneste år oplevet prisstigninger i hele samfundet, og ligesom alt andet er det også blevet dyrere at drive den kollektive bustrafik. Det er lykkes for os at holde priserne på den kollektive trafik nogenlunde i ro de seneste år, men med de prisstigninger vi i 2022 har oplevet, bl.a. på brændstof og el, går den desværre ikke længere.” siger Ingrid Dissing, konstitueret direktør for FynBus.

Pr. 15. januar reguleres priserne for busrejser på Fyn og Langeland og med Odense Letbane, så priserne samlet set kommer til at ligge indenfor det fastsatte takststigningsloft på 4,9 pct.

Trafikstyrelsen fastsætter hvert år et loft for, hvor meget priserne i den offentlige transport må stige ud fra et særligt indeks, der afspejler omkostningsudviklingen i sektoren det forrige år.


Enkeltbilletter er dyrest
Den største procentvise stigning ses på enkeltbilletterne for de korteste rejser. Enkeltbilletterne stiger med mellem to til seks kroner, så den billigste enkeltbillet på 2-zoner går fra 24 til 26 kr. For børn under 16 år er stigningen på mellem en til tre kroner, og en betalende voksen kan fortsat tage 2 børn under 12 år med gratis. Enkeltbilletter kan købes i FynBus’ Mobilbillet-app, på webshoppen eller ved chaufføren med kontanter.


Rejsekort er fortsat billigere end enkeltbilletter
På rejsekortet kan man nøjes med en stigning på 1,50 kr. ved en 2-zoners rejse, så prisen går fra højst at koste 18,80 kr. til 20,30 kr. For rejsekortet gælder det, at jo mere du rejser på kortet, jo billigere bliver rejsen.

Med et rejsekort i hånden får man fortsat 20 % rabat på rejsen, når man rejser udenfor for myldretiden, og det samme gælder lørdag, søndag og helligdage. Så der er stadig en del penge at spare ved at benytte rejsekortet frem for enkeltbilletter.


Pendlerkort får de mindste prisstigninger
Et 2-zoners pendlerkort til en måned stiger kun fra 384 kr. til 390 kr. Nogle pendlerkort med flere zoner får stigninger, der er lidt større, men rejser man mellem 8 og 11 zoner, vil man slet ikke opleve nogen stigning. Den gennemsnitlige prisstigning for pendlerkort er på 2,6 pct.

Klik her og se de nye takster for 2023.

FynBus på Facebook


Hvis du vil have nyheder og trafikinformation, kan du finde os på Facebook.

Vi sidder også klar til at svare på dine spørgsmål.

Nyhedsbrev


Få sidste nyt fra FynBus i din indbakke - fx information om køreplaner, gode tilbud og relevant viden.

Vi sender nyhedsbrevet via e-mail til dig ca. 4-6 gange om året.

Du kan altid framelde nyhedsbrevet, når du ikke har brug for det længere.


Tilmeld dig nyhedsbrevet