danish   german   United Kingdom Kontakt osOm FynBus
danishDansk
germanyDeutsch
united kingdomsEnglish
Udskriv

Nyheder


Rute 10 og 110-112 kører andre veje fra 28. februar

Snart lukkes den sydlige del af Thomas B. Thriges Gade. Det betyder, at Citybusserne (rute 10) og regionalrute 110-112 skal køre andre veje og får nye køreplaner fra 28. februar.

Omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade breder sig fra 1. marts mod syd, og derfor vil det ikke længere være muligt at køre over I. Vilhelm Werners Plads og Torvegade.


Ny rute for City- og Havnebusserne

Citybusserne (rute 10) kan ikke længere komme fra Klingenberg til Overgade. De vil i stedet køre fra Klingenberg ad Klosterbakken og tilbage ad Filosofgangen og Søndergade, hvorefter de kører ad St. Glasvej og Vestre Stationsvej til OBC.

Citybussernes havneafgange vil fremover starte med at køre fra OBC ad Hans Mules Gade og rundt i sløjfen Sortebrødre Stræde – Claus Bergs Gade – Overgade. Man kan derfor komme af og på de lyserøde busser hver halve time ved stoppestedet i Overgade og ved Politigården, fx for at komme til og fra grønttorvet eller museumskvarteret.

Havnebusserne kører derefter via OBC og Tolderlundsvej til havnen. Ruten bliver dog kortet af, så bussen drejer til venstre ad Malmøgade. Havnebusserne vil ikke komme til Baumgartensvej, Victoriagade og DOK5000, men køre tilbage ad Havnegade og til Seniorhuset som normalt.

Citybusserne vil stadig køre hvert 10. minut, og havnebusserne hver halve time.

Som noget nyt kører ruten også den første søndag i hver måned, når butikkerne i centrum har åbent.


Rute 110-112 kører ad Hjallesevej

Da rute 110-112 (OBC-Skt. Klemens-Nr. Broby-Assens/Faaborg) fremover ikke kan komme ad Nørregade – Fisketorvet – Klingenberg - Filosofgangen vil busserne på denne rute i stedet køre til og fra OBC ad Hans Mules Gade, Frederiksgade og Hjallesevej. Via Ringvejen kommer busserne til den ydre del af Læssøegade som normalt.

Frem til ca. 1. maj er ruten påvirket af letbanearbejdet på Benedikts Plads, og vil derfor køre ad Reventlowsvej, når den kører i retning fra OBC. I retning mod OBC kører busserne ad Benediktsgade.

Omlægningen betyder, at rute 110-112 ikke længere vil stoppe på Klingenberg, Filosofgangen og den indre del af Læssøegade. Beboere omkring Læssøegade nord for Ringvejen skal derfor enten gå til Hjallesevej eller syd for ringvejen for at tage rute 110-112, eller til Sdr. Boulevard for at benytte andre ruter.

Ændringerne betyder også nye afgangstider på ruten, hvilket også vil påvirke kunder, der tager bussen til og fra Assens og Faaborg. I den nye køreplan er der blevet plads til en ekstra afgang på skoledage med rute 112S fra OBC kl. 16:00 til Skt. Klemens.Find de nye køreplaner her:


Rute 10 (City- og Havnebus)

Rute 110-112 (OBC - Skt. Klemens - Nr. Broby - Assens/Faaborg)


Ny rute for City- og Havnebusserne:

Rute 10 fra 28. februar

FynBus på Facebook


Hvis du vil have nyheder og trafikinformation, kan du finde os på Facebook.

Vi sidder også klar til at svare på dine spørgsmål.

Nyhedsbrev


Få sidste nyt fra FynBus i din indbakke - fx information om køreplaner, gode tilbud og relevant viden.

Vi sender nyhedsbrevet via e-mail til dig ca. 4-6 gange om året.

Du kan altid framelde nyhedsbrevet, når du ikke har brug for det længere.


Tilmeld dig nyhedsbrevet