Fynbus.dk benytter cookies for at forbedre din oplevelse.

Klik her for at læse mere  
    Kontakt osOm FynBus
Dansk
Deutsch
English
Udskriv
3. april 2017

Gør dit rejsekort til et periodekort på Fyn

Nu er det muligt at bruge sit rejsekort som periodekort. Dermed er rejsekortet klart til at afløse de traditionelle periodekort i busserne på Fyn og Langeland.

Indtil nu har man med et rejsekort checket ind og ud, og så betalt for den enkelte rejse.

Men nu kan rejsekortet også fungere som et periodekort, da det bliver muligt at betale et fast månedligt beløb for at kunne rejse med både bus og tog så meget man har lyst i et bestemt område, fx mellem Odense og Langeskov – ligesom man kender det fra sit periodekort i dag.


Vælg mellem to slags rejsekort-periodekort
Med pendler kombi kan man lægge et pendlerområde på sit almindelige rejsekort. Så længe man tjekker ind og ud, regner kortet helt automatisk ud, om man rejser i det pendlerområde, som man betaler et fast månedligt beløb for, eller om man kommer uden for området og skal betale som på et klassisk rejsekort, hvor pengene for rejsen trækkes fra kortet.

Hvis man kun ønsker at kunne rejse i pendlerområdet, kan man købe pendlerkort. Med det betaler man et fast månedligt beløb for at kunne rejse frit i pendlerområdet. En vigtig forskel er, at et pendlerkort ikke kan benyttes til rejser uden for det faste område.

Vælger man et pendlerkort, mister man dermed den fleksibilitet til at rejse på resten af Fyn og det øvrige Danmark, som man får med pendler kombi-løsningen. Med et pendlerkort skal man derfor købe den noget dyrere kontantbillet i bussen eller rejse på et andet rejsekort, hvis man rejser uden for pendlerområdet.


FynBus refunderer bestillingsgebyr
Det koster 50 kroner at bestille et rejsekort. Bestiller man inden 31. maj, vil FynBus give 50 kroner som kompensation.

Har man allerede et personligt rejsekort, kan man bare lægge pendlerområdet på det med kombi-løsningen – man har altså ikke behov for at bestille og betale for et nyt kort.

Den månedlige pris for at rejse i et bestemt antal zoner er den samme som på FynBus’ nuværende periodekort.

Man kan bestille sit rejsekort på rejsekort.dk.


De nuværende periodekort forsvinder
Kunder, der har et af FynBus’ nuværende periodekort, kan bruge dette frem til 1. juni. Det betyder, at sidste dag, hvor det er muligt at forny et af disse kort er 2. maj.

Fra 1. juni skal man derfor have et af de to typer pendler-rejsekort, hvis man fortsat vil have periodekort til busserne.

FynBus på Facebook


Hvis du vil have nyheder og trafikinformation, kan du finde os på Facebook.

Vi sidder også klar til at svare på dine spørgsmål.

Nyhedsbrev


Få sidste nyt fra FynBus i din indbakke - fx information om køreplaner, gode tilbud og relevant viden.

Vi sender nyhedsbrevet via e-mail til dig ca. 4-6 gange om året.

Du kan altid framelde nyhedsbrevet, når du ikke har brug for det længere.


Tilmeld dig nyhedsbrevet